На зміну моделі Observe G3-Ice компанія Toyo запускає шини Observe Ice-Freezer

Шини Toyo Observe Ice-Freezer
Шини Toyo Observe Ice-Freezer

Кілька днів тому в Єкатеринбурзі відбулася презентація нових шипованих шин для зимових умов експлуатації Toyo Observe Ice-Freezer, які замінять модель Toyo Observe G3-Ice. Крім оновленого малюнка спрямованого протектора новинка зимового сезону 2018-2019 отримала шипи нової форми і оптимізовану схему їх розміщення.

Крім того, деякі зміни торкнулися складу гумової суміші протектора шини. Вона стала більш м’якою, але це, за заявами виробника, жодним чином не позначилося на надійності фіксації шипів в посадочних гніздах. При цьому, як і в моделі-попередниці, в шинах Observe Ice-Freezer були використані «мікрошипи» у вигляді мікрочастинок шкаралупи волоського горіха (технологія Microbit).

Що цікаво, автопокришкам Observe G3-Ice велика кількість гострих крайок, утворених шипами протиковзання та додатковими «мікрошипами», в незалежних тестах допомагала мало, і в підсумкових рейтингах спеціалізованих видань модель іноді програвала фрикційним конкуренткам.

Конкурентоспроможність Toyo Observe Ice-Freezer розробники вирішили підвищити за рахунок зміни форми і збільшення кількості шипів, а також ліній їх розміщення і технології Snow Blade.

Шип Ice Force
Шип Ice Force

Видозміненим шипам протиковзання зі зменшеним діаметром корпусу, п’ятикутним наконечником і збільшеним фланцем дали назву Ice Force, яка покликана відображати функціональне призначення «сталевих колючок». Зміною форми шипів переслідували ще одну мету, зазначає технічний фахівець Агуми, і вона була досягнута – утримання шипів в протекторі Observe Ice-Freezer було збільшено на 20%.

Паралельно з тим кількість ліній розподілу шипів з 20 виросла до 28 (+40%), в результаті чого шипи по всій площі протектора розподіляються рівномірно, а це значить, що на льоду зимова новинка веде себе більш впевнено.

Оптимізований розподіл шипів дозволив знизити рівень шуму моделі на 20%.

28-рядна ошиповка
28-рядна ошиповка

Суть технології Snow Blade полягає у використанні спеціальних виступів в плечових зонах шини , які покращують зчеплення на глибокому снігу.

Асортиментний ряд Toyo Observe Ice-Freezer представлений 16 розмірами для колісних дисків 14-19 дюймів, від 175/65 82T до 265/55 R19 113H.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *