Nokian підготувала до літа 2019 року нові шини Wetproof і Powerproof

У літньому сезоні 2019 року асортимент компанії Nokian збільшився на дві моделі, створені спеціально для експлуатації в погодних умовах країн Центральної Європи. У розробці та передпродажних тестах нових шин Nokian Wetproof і Nokian Powerproof безпосередню участь брав чемпіон «Формула-1» і посол фінського бренду Міка Хаккінен.

На створення обох літніх новинок пішло чотири роки розробок і випробувань прототипів на різних тестових полігонах, а також реальних дорогах ряду європейських країн, заявляє виробник. Об’єднує їх створена інженерами Nokian концепція, що отримала назву Dual Zone Safety. Завдяки їй малюнок протектора кожної з шин ділиться на дві зони, кожна з яких орієнтована на підвищення безпеки в певних погодних умовах.

Також обидві моделі відрізняються підвищеним акустичним і механічним комфортом, що обумовлено застосуванням фірмових технологій Silent Groove Design і Silent Sidewall.

Основні характеристики шин Nokian Wetproof – це відмінні зчіпні властивості на мокрому асфальті, включаючи високу стійкість до ефекту аквапланування, зазначає технічний фахівець Агуми. Шини можна використовувати не тільки в літній період, а й у міжсезоння, – вони в будь-якому випадку будуть забезпечувати максимальну ступінь безпеки.

Асиметричний малюнок протектора шин Wetproof

Ключова особливість шин Nokian Powerproof, які відносяться до класу Ultra High Performance, – універсальність. Вони легко адаптуються до різких змін погоди, тому однаково будуть корисні і на розпеченому від спеки асфальті, і в проливний дощ, і навіть під час температурних перепадів між теплими і холодними днями пізньої весни і ранньої осені.

Дизайн протектора моделі Powerproof

Продажі шин моделей Wetproof і Powerproof вже почалися. Перші з них доступні в 46 типорозмірах з індексами швидкості T, H, V і W і посадочними діаметрами 14-20 дюймів. У той час випуск других налагоджений в 51 розмірі для колісних дисків 17-20 дюймів. Їх індекси швидкості – W і Y – припускають можливість експлуатації на швидкостях до 270 км/год і 300 км/год відповідно.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *