Нiмецькi експерти з GTÜ провели тести зимових шин у розмiрi 225/50 R17 (2015)

Першими в цьому році тести зимових шин опублікували експерти німецького Товариства технічного нагляду GTÜ, які проводили випробування за участю представників автомобільного клубу Європи ACE. На тестовому BMW 320i були протестовані вісім комплектів зимових шин у розмірі 225/50 R17.GTU_ACE_2015_wintertires_test

«Настiйно рекомендовано» від експертної групи отримали дві моделі: переможниця тесту Continental WinterContact TS 850 і Goodyear Ultra Grip Performance Gen-1, що зуміла впритул підібратися до лідера змагань. Ці дві преміум-моделі зіграли на своїх сильних сторонах, якими безумовно, є керованість і зчіпні властивості на засніжених і мокрих дорогах, де обидві шини продемонстрували однакові здібності. Шинам Continental вдалося обiйти конкурентiв від Goodyear тільки за рахунок кращих властивостей на сухій дорозі.

Вердикт «рекомендовано» дістався одразу п’ятьом моделям з високими зчепними властивостями в зимових умовах. Третє місце міцно окупували шини Dunlop Winter Sport 5, на четвертому розташувалася найдешевша авторезина тесту Nokian WR D4, а слідом за нею фінішували найдорожчі шини тесту Michelin Alpin 5.

Шосте і сьоме місця дісталися відносно гучним моделям Pirelli Sottozero 3 і Semperit Speed-Grip 2. А ось шини Vredestein Wintrac Xtreme S з «рекомендовано умовно» від експертів замкнули турнірну таблицю. Восьме місце їм дісталося за непереконливу поведiнку на мокрій дорозі.

GTU_winter_tires_test-2015

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *