Майбутнє Nokian Tyres: Літні шини 2017 року

Nokian Tyres – компанія, на яку варто рівнятися. Тільки-но закінчилося спекотне літо 2016 року, як фінські шинороби вже представляють новинки майбутнього літнього сезону: Nokian Nordman SX2, Nokian Rockproof і Nokian Hakka Blue 2.

nokian-summer-tire-2017

Восьмого вересня в фінському місті Нокіа на полігоні Nokian Tyres пройшла презентація літніх «кольорових» шин Nokian Hakka Blue 2. Як відзначили Ярно Рейтіе (керівник відділу розробок) і Матті Моррі (керівник служби технічної підтримки), що проводили презентацію шини, вона припаде до смаку водіям, які часто стикаються з явищем колійності. Преміальні шини Hakka Blue 2 навіть у сильний дощ обіцяють зробити водіння легким, приємним і логічним.

Головними особливостями моделі Hakka Blue другого покоління є адаптована до складних дорожніх і кліматичних умов гумова суміш і концепція Dry Touch 2, застосування якої підвищує швидкість відводу води із зони контакту, що максимально відтягує момент появи ефекту аквапланування і поліпшує зчеплення з мокрою поверхнею.

nokian-hakka-blue-2

Варто акцентувати увагу на тому, що розмірна лінійка шин Nokian Hakka Blue 2 з максимальним індексом швидкості W (до 270 км/г) охопить колісні диски діаметром 15-17 дюймів. При цьому велика частина розмірів моделі за зчеплення з мокрою дорогою за класифікацією ЄС відноситься до класу «A».

Шини Nokian Rockproof були створені спеціально для вимогливих професіоналів, які цінують вільне пересування по пересіченій місцевості на своїх позашляховиках і легковантажних пікапах.

Новинка літа 2017 року крім агресивного дизайну протектора і боковин з арамідними волокнами відрізняється наявністю стійкої до порізів гібридної гумової суміші. Це вдалий тандем, здатний витримувати будь-які несподіванки, які можуть виникнути на шляху в складних умовах бездоріжжя. Принаймні так заявляє виробник.

Надміцна модель Rockproof розроблялася за підтримки інженерів Nokian Heavy Tyres, що спеціалізуються на створенні вантажних покришок і шин для індустріальної техніки. Крім того, вона пройшла випробування професіоналами в кар’єрах і на рудниках Європи і Північної Америки. Тому в ній відмінно поєднуються комфорт автошин для пасажирських транспортних засобів і висока зносостійкість автогуми для важкого транспорту.

nokian-rockproof

У продажу все вісім типорозмірів шини Nokian Rockproof (від LT225/75 R16 до LT315/70 R17) з індексом швидкості Q (до 160 км/г) з’являться вже на початку наступного року. У розмірі 315/70 R17 модель буде випускатися з червоним логотипом.

Третя літня новинка 2017 року від найпівнічнішого в світі шинного виробника називається Nokian Nordman SX2. Це економічні і міцні покришки, орієнтовані на експлуатацію власниками легкових автомобілів. Вони не бояться постійно присутнього ризику аквапланування при раптових грозових зливах. Причому, як стверджують розробники, дана риса їх «характеру» зберігається по мірі зносу і старіння.

Крім того, завдяки своїй міцній внутрішній конструкції шини Nordman SX2 менш схильні до деформації при коченні, а це означає, що вони здатні витримувати сильний механічний вплив, спровокований поганими дорожніми умовами.

nokian-nordman-sx2

Випускатися дана літня модель буде в розмірах від 13 до 16 дюймів з максимальним індексом швидкості H (до 210 км/г).

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *