Презентовано шини Michelin Primacy 4. Дочекалися

Нові літні шини Michelin Primacy 4
Нові літні шини Michelin Primacy 4

Франкфуртський автосалон 2017 року видався надзвичайно видовищним та врожайним на нові розробки. Найбільші шинні виробники привезли свої концептуальні розробки і довгоочікувані новинки, і однією з найяскравіших прем’єр цієї спеціалізованої виставки можна назвати літні шини Michelin Primacy 4, яких від попередниці Michelin Primacy 3 відокремлюють довгих сім років. Нова модель французьких шиноробів з’явиться в продажу вже в січні 2018 року.

Ключова особливість моделі Primacy 4 – це її гальмівні характеристики на мокрій поверхні. Розробники змінили профіль дренажних канавок, надавши йому більш квадратну форму. Таке рішення прискорює відтік води із зони контакту і підвищує стійкість шини до аквапланування під час дощу, зазначає технічний фахівець Агуми. Причому стабільність високого зчеплення нової літньої моделі Michelin на мокрій поверхні зберігається аж до мінімальної, дозволеної законом глибини протектора -1,6 мм.

Результати тесту Мішелін Прімасі 4, проведеного експертами TUV SUV
Результати тесту Мішелін Прімасі 4, проведеного експертами TUV SUV

Тести Michelin Primacy 4, проведені експертною групою організації TÜV SÜD на початку літа 2017 року, визначили, що гальмівний шлях новинки літнього сезону 2018 року в зношеному стані (з глибиною протектора 2 мм) в межах 80 км/год – 20 км/год в порівнянні із середнім показником конкуруючих продуктів коротше на 2,8 м.

У випадку з новими шинами результати «Прімасі» четвертого покоління були краще на 0,9 м, ніж у конкуренток.

Учасниці порівняльних передпродажних тестів TÜV SÜV і DEKRA
Учасниці порівняльних передпродажних тестів TÜV SÜV і DEKRA (для збільшення натисніть)

Заміри проводились для шин розміру 205/55 R16: Pirelli Cinturato P7 Blue, Goodyear EfficientGrip Performance, Dunlop Sport BluResponse, Continental ContiPremiumContact 5 і Bridgestone Turanza T001 Evo.

Паралельно з тестерами TÜV SÜV свої випробування нових шин Primacy 4 проводила організація DEKRA. Порівнюючи ходимість того ж набору моделей, група експертів прийшла до висновку, що продукція Michelin здатна пройти на 18000 км більше, ніж в середньому конкуренти.

Результати ресурсного тесту DEKRA
Результати ресурсного тесту DEKRA (для збільшення натисніть)

Спочатку асортиментну пропозицію Michelin Primacy 4 буде представлено 64 типорозмірами: 7 розмірів для 15-дюймових колісних дисків, 17 розмірів для 16-дюймових, 30 розмірів для 17-дюймових і 10 розмірів для 18-дюймових.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *