Michelin представила шини Pilot Sport Cup 2 R з кращим часом на треку

У якості шин ультрависокої продуктивності для персональних рекордів французький виробник Michelin представив нову розробку-полуслік Michelin Pilot Sport Cup 2 R, в назві якої буква R – це скорочення від англійського слова Racing, що є відсиланням до змагань на швидкість.

Шини Michelin Pilot Sport Cup 2 R – подальший розвиток гоночної серії Pilot Sport Cup 2, на даний момент в розмірах 325/30 ZR21 (108Y) XL і 265/35 ZR20 (99Y) XL вже схвалений німецьким виробником автомобілів Porsche для ексклюзивних супер спортивних моделей 911 GT3 RS і 911 GT2 RS.

З липня 2018 року UHP-новинка Michelin буде доступна у дилерів і філій Porsche, а вже у вересні з’явиться у вільному продажу.

У Michelin відзначають, що в полуслікових гоночних шинах Pilot Sport Cup 2 R використовуються ті ж технології, що і в покришках для автоспортивних змагань. За словами відповідальних осіб компанії, в брекерному поясі моделі використовуються волокна високоміцного і легкого араміда. Вони перешкоджають зміни форми шини під впливом відцентрових сил на високих швидкостях.

На внутрішній і зовнішній частині протектора використовуються різні гумові суміші, це покращує маневреність і точність управління, говорить технічний фахівець Агуми, а головним завданням фірмової технології виробника Variable Contact Patch 3.0 є особливо рівномірний розподіл тиску в зоні контакту.

Все це дозволяє шинам Michelin Pilot Sport Cup 2R прискорити час проходження кола, що підтверджено випробуваннями, проведеними в Італії на знаменитій трасі Нардо. Porsche 911 GT2 RS, обладнаний новими шинами Michelin Pilot Sport Cup 2 R, показав середній приріст 0,5 с на кілометр в порівнянні з результатами покришок Michelin Pilot Sport Cup 2 на такому ж автомобілі. В цілому різниця на колі становить 2,9 секунди, що еквівалентно збільшенню продуктивності двигуна приблизно на 30%.

Повідомляється, що шини Pilot Sport Cup 2R також можна експлуатувати і на дорогах загального користування.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *