Nokian Wetproof

Шини Nokian Wetproof
Фото і опис

Nokian Wetproof – літні легкові шини, призначені для забезпечення максимальної безпеки на мокрій поверхні і підвищення комфорту в поганих дорожніх умовах. За заявою виробника їх ключові особливості – це ефективне мокре гальмування і висока опірність акваплануванню. Новинка літнього сезону 2019 року.

Шини Nokian Wetproof (Нокіан Ветпруф) створювалися з урахуванням особливостей літнього періоду країн Центральної Європи. Їх виходу на ринок передували чотири роки розробок, десятки прототипів і всіляких тестів на різних європейських випробувальних треках.

Для досягнення кращого балансу продуктивності Nokian Wetproof має асиметричний малюнок протектора, який поліпшує тягу і забезпечує хороший баланс між «вологими» і «сухими» властивостями, а також підвищує зносостійкість і ходимость.

Концепція Dual Zone Safety в Нокиан Вет Пруф

Щоб забезпечити максимальний комфорт і високу безпеку, протектор моделі розділений на дві функціональні зони. Ця нова концепція під назвою Dual Zone Safety пропонує гарне поєднання експлуатаційних характеристик на сухому і мокрому асфальті.

Поліпшення керованості під час дощу

На зовнішній частині асиметричного протектора знаходиться зона стабільності Stability Zone. Вона робить маневрування легким і впевненим, пропонуючи гарну стійкість і керованість в сухих умовах. А ось зона мокрої безпеки Wet Safety Zone на внутрішній стороні протектора поліпшує зчеплення з мокрою поверхнею і підвищує опірність Nokian WetProof акваплануванню.

Покращувати керованість під час дощу покликані і діагонально розташовані в поздовжніх ребрах канавки (технологія Responsive Lock). При цьому вони також підтримують необхідну жорсткість протектора, оптимізуючи зчеплення Nokian Wet Proof в сухих умовах.

Вода, зустрічаючись з гнутою поверхнею, буде намагатися слідувати за цією поверхнею. Це явище, каже технічний фахівець Агуми, відоме як ефект Коанда, і означає, що воду можна змусити текти по вигинах поверхні, а не по прямій. Технологія Nokian Tyres Coanda прискорює видалення води із зони контакту, спрямовуючи і переміщаючи потік води від шини і ефективно запобігаючи акваплануванню.

Також запобігають небезпеці дощової погоди окружні канавки, які завдяки своїй полірованій поверхні надають шинам Wetproof стильний зовнішній вигляд.

Гумова суміш нового покоління Aqua Hybrid Compound з інноваційними полімерами і поліпшеною структурою двоокису кремнію (силіки) забезпечує додаткове зчеплення з мокрим асфальтом і більш низькі витрати на паливо.

Стінки поздовжніх канавок зрешечені невеликими заглибленнями з формою, що нагадує поверхню м’яча для гольфу (технологія Silent Groove Design). Вони контролюють повітряний потік і запобігають появі неприємного виючого звуку на швидкості. Крім того, ці поглиблення зменшують опір повітря, яке охолоджує поверхню шини, що підвищує стійкість Nokian Wetproof до зносу.

Дизайн бічних стінок моделі, що втілює інновацію Silent Sidewall Technology, допомагає фільтрувати шум і вібрацію з поверхні дороги. Це знижує рівень шуму в салоні автомобіля.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *