Michelin Alpin 6 (A6)

Шини Michelin Alpin 6
Фото і опис

Michelin Alpin 6 (скорочено A6) – представлені в березні 2018 року зимові нешиповані шини європейського типу, створені для експлуатації в м’яких погодних умовах. Вони характеризуються надійністю зчіпних властивостей і ефективним гальмуванням на снігу, стабільністю і легкістю керування на мокрому асфальті, плавністю ходу, акустичним комфортом і здатністю оптимізувати витрату палива транспортним засобом.

Шини Michelin Alpin 6 (Мішлен Альпін 6) прийшли на зміну моделі 2014 року Alpin 5. Чотирирічна робота над створенням шостого покоління цієї популярної зимової лінійки вилилася в низку інновацій, спрямованих на протиставлення досягненням продукції прямих конкурентів Goodyear-Dunlop, Continental, Bridgestone і Pirelli.

Дизайн протектора Мішлен Альпін 6 крупним планом
Дизайн протектора Мішлен Альпін 6 крупним планом

В останні роки інженери французької компанії посилено працюють не тільки над довговічністю експлуатаційних характеристик моделей. Тому виробник всіляко прагне підкреслити ефективність використання його шин в зношеному стані.

Технологія ЕверГріп
Технологія ЕверГріп

Пам’ятаєте технологію EverGrip, яка вже успішно застосовується в моделях Michelin Premier A/S, Michelin Premier LTX і Michelin CrossClimate Plus? Саме вона є запорукою максимально надійного контакту зношених шин Michelin A6 з зимовими дорогами. Еволюційність EverGrip полягає в тому, що при певному рівні зносу «відкриваються» приховані широкі дренажні канавки, які підтримують сталість площі негативного профілю.

Результат роботи технології EverGrip
Результат роботи технології EverGrip

Хочеться відзначити, що розробники настільки захопилися оптимізацією малюнка протектора шини, що на перший погляд досить важко визначити її приналежність до лінійки Alpin, говорить технічний фахівець Агуми. Більше проглядаються спільні риси з іншою новинкою 2018 року Michelin Agilis CrossClimate, з якою Michelin Alpin 6 пов’язує не тільки візуальна схожість, а й технологічні рішення. Зокрема, в обох моделях використовуються однакові індикатори зносу.

Зношені і нові шини Альпін 6
Зношені і нові шини Альпін 6

Висока ламелізація центральної секції протектора оптимізує зчеплення в поздовжньому і поперечному напрямку, а великі блоки плечових зон полегшують маневри на високій швидкості.

Гумова суміш Michelin Alpin А6, до складу якої входять спеціальні пластифікатори і функціональні полімери, не тільки підвищує тягу на снігу, а також зчіпні властивості шини на сухій і мокрій поверхні, але і збільшує паливну ефективність і стійкість протектора до зношування.

Багатошаровий протектор
Багатошаровий протектор

Морозостійкість гумової суміші позитивним чином позначається на характеристиках керованості шини при низьких температурах.

Проведені в грудні 2017 – січні 2018 року експертами TÜV SÜD передпродажні тести флагманського продукту зимового сезону 2018/2019 виявили ряд його конкурентних переваг. Так, в розмірі 205/55 R16 91H гальмівний шлях зношених шин Alpin6 на 5,4 м коротше, ніж середній показник моделей Bridgestone Blizzak LM001 Evo, Continental WinterContact TS 860, Dunlop Winter Sport 5, Goodyear UltraGrip 9, Pirelli Cinturato Winter і Nokian WR D4.

Крім того, розгінна динаміка і тягове зусилля зношених шин Alpin шостого покоління вище, ніж у конкуренток при заїзді на засніжений пагорб з 12-процентним ухилом. А реалізовані в лабораторних умовах випробування на довговічність обіцяють більш тривалий термін експлуатації Michelin Alpin 6.

P.S. У зимовому сезоні 2018/2019 в асортименті бренду будуть доступні також легкові шиповані шини Michelin X-Ice North 4 і фрикційні покришки для позашляховиків Michelin Pilot Alpin 5.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *