Нові шини для бездоріжжя Michelin X Force ZL комерційно доступні

Компанія Michelin представляє справжні офф-роудні шини Michelin X Force ZL (XZL) з глибоким малюнком протектора, характерними рисами яких є не тільки специфічний захист плечових зон, але і найвища несуча здатність на ринку. Вони призначені для невеликих цивільних і військових усюдихідних автомобілів масою від 7 до 13 тонн.

Дизайн протектора шин Michelin XZL
Дизайн протектора шин Michelin XZL (Фото: michelin.com)

Нова модель Michelin XZL в розмірі 335/80 R20 має підвищену вантажопідйомність – 3350 кг на одну шину, що на 775 кг більше в порівнянні з попереднім поколінням і щонайменше на 100 кг більше, ніж у аналогічної продукції інших виробників. При цьому в Michelin відзначають, що дане вдосконалення не відбилося на індексі швидкості – шини X Force ZL витримують швидкість аж до 110 км/год. Обумовлено це змінами в конструкції і посиленими боковинами.

Крім того, моделі Michelin XZL властива висока стійкість до пошкоджень і розривів, безпосередньо пов’язана з впровадженням додаткового захисту плечових зон.

Цивільним і військовим користувачам постійно пропонується оптимізувати наявне корисне навантаження, щоб мати максимальну мобільність в складних умовах бездоріжжя. Шини Michelin X Force ZL в будь-яких ситуаціях забезпечують відмінну продуктивність і дозволяють збільшити корисне навантаження мінімум на 400 кг на автомобіль, не впливаючи на швидкість (до 110 км/год).

В екстремальних умовах бездоріжжя військові тактичні транспортні засоби, пожежні автомобілі і спецтехніка комунальних служб та лісового господарства повинні залишатися на ходу. Нові шини Michelin значно знижують ризик дорогої «іммобілізації» за рахунок відмінної самонесучої здатності (і тут знайшлося застосування фірмовій технології Run-Flat), що підтверджено протоколом військових випробувань, в ході яких шини XZL в спущеному стані забезпечили більше 4-х годин безперервного пересування по бездоріжжю на відстань понад 100 км.

Шини Michelin X Force ZL комерційно доступні з середини лютого 2017 року.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *