Шини Bridgestone Alenza 001 започаткували новий суб-бренду японського виробника

Корпорація Bridgestone запускає новий суб-бренд Alenza, глобальний хід якого розпочнеться зі країни виробника, Японії, у лютому 2017 року. На даний момент він представлений всього однією моделлю Bridgestone Alenza 001, що випускається в 34 розмірах для преміальних SUV-автомобілів.

Зростаючі з року в рік обсяги продажів міських позашляховиків підштовхнули розробників Bridgestone до створення моделі, яка при високих показниках зчеплення на сухих і мокрих асфальтованих дорогах матиме спортивну спрямованість, характеризуватиметься низьким опором коченню і тривалим терміном експлуатації. Так з’явилися шини Bridgestone Alenza 001.

Їх посилений каркас забезпечує необхідну для SUV-шин витривалість, а оптимізований дизайн – високу жорсткість елементів протектора, завдяки чому незалежно від напрямку руху посилюється зчеплення з сухою і мокрою дорогою і підвищується ефективність гальмування.

Застосування в шинах фірмової технології NanoPro-Tech, яка дозволяє контролювати сумісність полімерів, наповнювачів та інших складових гумової суміші на молекулярному рівні, даючи можливість синтезувати нові, придатні для виробництва автошин, з’єднання, призвело до зменшення опору коченню і скорочення гальмівного шляху у вологих умовах без збитку для експлуатаційного періоду.

Легкість кочення моделі Bridgestone Alenza 001 в порівнянні з шинами Bridgestone Dueler H/P Sport стала на 19% менше.

Підвищити зносостійкість новинки вдалося за рахунок впровадження в дизайн тривимірних насічок на ребрах жорсткості центральній частині протектора. Вони попереджають деформацію шашок при здійсненні екстрених маневрів. Закруглені краї блоків центральних ребер жорсткості покращують зчеплення з мокрою дорогою.

Щоб шини Bridgestone Alenza 001 швидко гальмували при їх створенні була застосована нова технологія Ultimate Eye, яка візуалізує поведінку контактної плями шини при різних швидкостях і умовах, аналізує розподіл тиску в зоні контакту і допомагає знайти оптимальне поєднання гумової суміші, дизайну протектора, конструкції і профілю.

Результатом її використання стало те, що за японською системою маркування шин багато типорозмірів Alenza 001 за надійність зчеплення з мокрою дорогою було віднесено до класу «A».

Асортиментний ряд Bridgestone Alenza 001 складається з 34 розмірів від 215/65 R16 98H до 315/35 R20 110Y XL.

Нагадаємо, що раніше в 2016 році стало відомо, що до випуску готуються нові шини Bridgestone Dueler A/T 001.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *