Раптово: Michelin представив літні шини 2017 року – CrossClimate+ і Pilot Sport 4 S (4S)

Французький Michelin не перестає ретельно працювати над підвищенням лояльності клієнтів. Тільки в 2015 році були представлені шини CrossClimate і Pilot Sport 4, як вже мова зайшла про нові моделі Michelin CrossClimate+ і Michelin Pilot Sport 4 S (4S), які будуть доступні в продажу вже в першому кварталі наступного року. Новинки Michelin представить в рамках Паризького автосалону 2016 (1-16 жовтня).

Шини Michelin Pilot Sport 4 S
Шини Michelin Pilot Sport 4 S

Шини Michelin CrossClimate+ замінять в модельному ряду покришки нинішнього покоління CrossClimate. Плюсова версія також відноситься до сегменту літніх шин, адаптованих до експлуатації в зимових погодних умовах. Це означає, що її зчіпні властивості не тільки порівнянні з можливостями преміальної всесезонної автогуми на сухій поверхні, але і оптимізовані під снігові умови. При цьому в Мішлен кажуть, що рівень зчеплення новинки зі снігом не гірше, ніж у конкуруючих аналогів.

Більш того, надійність контакту CrossClimate+ гарантується виробником протягом усього терміну їх експлуатації, буквально «від першого кілометра до останнього». Мабуть, це можна назвати головною особливістю нової шини. Її характеристики по мірі зносу погіршуються дуже повільно, в той час як преміальні всесезонки інших торгових марок «страждають» швидкою втратою зчіпних властивостей.

Шини Michelin CrossClimate+
Шини Michelin CrossClimate+

Нагадаємо, що попередниця новинки – модель Michelin CrossClimate – за свій недовгий вік існування встигла зібрати пристойний урожай медалей в різних незалежних тестах. У 2016 році вона вирвала перемогу в тесті всесезонних шин німецького автоклубу ADAC.

Друга модель 2017 року від Michelin отримала назву Pilot Sport 4 S (4S). Вона представлятиме сегмент UHP, і також як попередниця Michelin Pilot Sport 4 замінить популярні серед любителів швидкості шини Michelin Pilot Super Sport. При її створенні акценти були зміщені в бік поліпшення гостроти реакцій на рульові команди і підвищення курсової стійкості, що було досягнуто за рахунок оптимізації контактної плями і застосування бікомпаундного протектора.

Крім того, в новій швидкісній моделі втілений досвід участі виробника в автоспорті, зокрема в гонках електромобілів Formula E і чемпіонаті світу з перегонів на витривалість (WEC).

Передпродажні тести Michelin Pilot Sport 4 S (4S), проведені експертними групами незалежних організацій DEKRA і TÜV SÜD, показали, що новинка в розмірі 235/35 R19 в ефективності гальмування на мокрій і сухій поверхні перевершує своїх прямих конкуренток, до яких французи віднесли Bridgestone Potenza S001, Continental SportContact 6, Dunlop Sport Maxx RT 2, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 і Pirelli PZero Nero GT. При цьому має кращу довговічність в своєму класі – вона єдина шина, яка подолала бар’єр 50000 км.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *