Michelin вводить 19 нових розмірів CrossClimate, в тому числі і для позашляховиків

З нагоди 70-ї річниці «революційної» радіальної шини – однієї з запатентованих Michelin інновацій, французька компанія оголосила про вихід на ринок 19-ти нових розмірів Michelin CrossClimate, п’ять з яких призначені для позашляховиків (Michelin CrossClimate SUV).

Шини Michelin CrossClimate SUV
Шини Michelin CrossClimate SUV


Радіальна шина стала віхою в історії не тільки Michelin, а й всієї шинної промисловості. З 1946 року Michelin інвестувала енергію і фінансові ресурси, які в кінцевому підсумку дозволяли компанії випускати нові інноваційні продукти, що обіцяли прямі вигоди для клієнтів з точки зору безпеки, продуктивності і економії. Згадаймо хоча б Michelin Energy – перші «зелені» шини з низькою витратою палива, «народжені» в ході ретельного вивчення опору коченню, або покришки для космічних шатлів.

Основним завданням при розробці шин, на думку інженерів Michelin, є об’єднання антагоністичних технологій, що на перший погляд здається практично неможливим. Але не для Michelin. Останню представлену на даний момент модель Michelin Crossclimate вже називають найбільш інноваційним продуктом виробника. Після радіальної шини звичайно.

У CrossClimate змішані літні і зимові шинні технології, при цьому це проста і економічна шина, яка може запропонувати оптимальну безпеку при будь-яких погодних умовах в будь-який час року.

Michelin CrossClimate: Рік після дебюту

Березень 2015: Жан-Домінік Сенар (Jean-Dominique Senard), президент Michelin, представляє модель в рамках 85-го Женевського автосалону, позиціонуючи її як першу літню шину з «зимовою» сертифікацією.

Травень 2015: Michelin CrossClimate доступна у всіх роздрібних продавців автомобільних шин в Європі.

Січень 2016: CrossClimate з’являється у продажу в Туреччині і Росії.

1 березня 2016: Продано 3 мільйони шин, що на 30% перевищило найсміливіші прогнози, зроблені комерційним відділом перед стартом продажів.

10 березня 2016: Британський журнал Fleet News, присвячений діяльності автомобільних парків, називає Мішлен Крос Клімат «Кращим продуктом року».

Червень 2016: Michelin оголошує про майбутній запуск 19-ти нових розмірів CrossClimate з посадочними розмірами від 14 до 19 дюймів, що до кінця 2016 року надасть змогу охопити 80% європейського автомобільного ринку. П’ять з 19-ти нових розмірів призначені для «екіпіровки» SUV- і CUV-автомобілів.

Шини Michelin Cross Climate SUV виробляються поки що виключно на французькому заводі компанії в Шоле, в той час як легкова версія цієї моделі класу «Літо +» випускається заводами, розташованими в Угорщині (Ньїредьгаза), Італії (Кунео), Іспанії (Віторія, Вальядолід) , Німеччини (Бад-Кройцнах, Бамберг) і Шотландії (Данді).

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *