На Дмитрівському полігоні обкатані нові шини Bridgestone Blizzak Spike-02

Минулого тижня на трасах автополігона «Яхрома», розташованому в Дмитрівському районі Підмосков’я, пройшла презентація і тест-драйв нової шипованої шини Bridgestone Blizzak Spike-02.

blizzak spike-02 test drive

Виробник позиціонує новинку як ідеальний варіант для місцевості, де дороги в зимовий період чистять погано, а також для автомобілістів, часто виїжджають за межі міста. У число основних конкуренток моделі японці не побоялися записати Nokian Hakkapeliitta 8, Michelin X-Ice North XIN3, Goodyear UG Ice Arctic і Continental IceContact 2.

Основний упор при розробці Bridgestone Blizzak Spike-02 робився на підвищення рівня безпеки шини на зимових дорогах і підвищення експлуатаційного періоду, для чого токійські інженери вдалися до використання передових технологій.

Шини Bridgestone Blizzak Spike-02
Шини Bridgestone Blizzak Spike-02

Так, в шинах Blizzak Spike-02 застосовуються шипи протиковзання зі збільшеною довжиною кромки, які надійно кріпляться в місцях посадки, V-спрямований дизайн протектора з розташованими під оптимальним кутом крайками і високою щільністю центральних крайок, а також удосконалений склад гумового компаунда, який зберігає свою м’якість при низьких температурах і підвищує зносостійкість моделі. До слова, стійкість до зношування в порівнянні з попередницею Blizzak Spike-01 підвищилася на 40%.

Однак, незважаючи на обсяг виконаної роботи, прорив стався лише в ефективності гальмування на зимових покриттях і в ходимості шиповок Bridgestone Blizzak Spike-02. А ось такі експлуатаційні показники, як керованість на снігу та льоду, а також гальмування на сухій і мокрій дорожній поверхні залишилися незмінними в порівнянні з Blizzak Spike-01.

Шини Blizzak Spike-02 призначені для широкого спектру легкових автомобілів, таких як VW Passat і Golf, Ford Focus, Audi A6, Toyota Camry і Mercedes C-Class.

До зимового сезону 2016/2017 з’являться перші 30 типорозмірів моделі з посадочними діаметрами від 13 до 18 дюймів. Надалі очікується розширення асортиментної пропозиції до розмірів, призначених для транспортних засобів з повним приводом.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *