Плодовиті фінські розробники презентували нові шини Nokian iLine

Компанія Nokian повідомила про вихід нової літньої «зеленої» моделі iLine, призначеної для легкових автомобілів малого та середнього класів. Новинка крім відмінних ходових властивостей і акустичного комфорту відрізняється також і високою паливною ефективністю.

Шини Nokian iLine

Нові автошини Nokian iLine доповнять гамму літніх моделей найпівнічнішого в світі виробника покришок, призначених для різнопланових погодних умов. Модель стане ідеальним вибором для тих водіїв, які мають потребу в надійному зчепленні як з мокрим асфальтом, так і з сухими гравійними дорогами.

Щоб уникнути ризику аквапланування між блоками асиметричного протектора на внутрішній і зовнішній плечових зонах Nokian iLine знаходяться вентурні канавки. Завдяки їх вигнутій формі прискорюється відтік води з широких полірованих канавок протектора.

Акустичному комфорту сприяють спеціальні «тихі» канавки (Silent Groove). Ці напівсферичні виїмки на стінках поздовжніх ребер, що нагадують м’яч для гольфу, не тільки мінімізують шум зовні і усередині автомобіля, але й зменшують опір повітря, а також дозволяють знизити витрату палива.

Крім низького опору коченню шини Nokian Line відрізняються і хорошою зносостійкістю. Не останню роль у забезпеченні цих експлуатаційних характеристик нової моделі зіграла екологічно чиста гумова суміш з включенням силіки та соснового масла. Інноваційний гумовий компаунд позиціонується виробником як «вміле поєднання охорони довкілля та безпеки», так як крім іншого забезпечує додаткове зчеплення у вологих умовах.

«ILine» буде доступна у продажу з весни 2016 року в країнах Центральної Європи. Посадочні діаметри новинки передбачені в діапазоні від 13 до 16 дюймів. Індекси швидкості Nokian iLine залежно від типорозміру – T (190 км / год) або H (210 км / ч).

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *