Шини Continental WinterContact TS 860: Привіт з Гановеру

Здійснилося. Компанія Continental представила нову зимову шину WinterContact TS 860, призначену для компактних автомобілів і легкових транспортних засобів середнього класу.

Continental WinterContact TS 860

Спадкоємиця багаторазової переможниці незалежних тестів Continental ContiWinterContact TS 850 перевершує попередницю по декількох напрямках. Так, ефективність гальмування моделі Continental WinterContact TS 860 на мокрій зимовій дорозі перевершує показники Conti WinterContact TS850 на 5%. Гальмівні здатності новинки на льоду поліпшені на 4% і є поліпшення в керованості на снігу і їздовому комфорті. Експлуатаційний ресурс і опір коченню знаходяться на одному рівні з успішною моделлю-попередницею.

Ці досягнення стали можливі завдяки комбінуванню нового складу гумової суміші протектора з недавно розробленої конструкції протектора. Новий компаунд з високим відсотковим вмістом діоксиду кремнію (силіки), що отримав назву Cool Chili, скорочує гальмівний шлях шини на мокрій дорозі завдяки своїм особливим характеристикам демпфірування. Дуже гнучка полімерна матриця вносить помітне поліпшення тягових властивостей на всіх зимових дорожніх поверхнях, забезпечуючи тим самим додаткове зчеплення.

Також новими є спеціальні високопродуктивні смоли, які підтримують еластичність гумової суміші навіть при низьких зимових температурах. Що в свою чергу сприяє скороченню гальмівного шляху на холодних, вологих, зледенілих і засніжених поверхнях.

Для ефективного гальмування шини Continental WinterContact TS 860 на зледенілих дорогах інженери-розробники Continental також використали інновацію під назвою Liquid Layer Drainage. При гальмуванні на льоду під протектором утворюється плівка води, яка знижує площу контактної поверхні шини з дорогою.

Нова технологія, що включає додаткові дренажні канали, вбудовані в блоки протектора, дозволяє значно прискорити дренаж води з плями контакту, завдяки чому істотно скорочується гальмівний шлях на зледенілій дорозі. Крім того, додаткові канавки в стінках блоків протектора (технологія SnowCurve) збільшують зчіпні властивості шини Winter Contact TS860 на снігу.

Нові шини Continental WinterContact TS 860 будуть доступні в роздрібних торгових точках з осені 2016 року. Спочатку з 36 розмірів у продажу з’явиться 21 Типорозмір для дисків з посадковим діаметром від 14 до 17 дюймів. Всі інші – в 2017 році.

Згідно європейській системі маркування шини WinterContact TS860 мають рейтинг «С» за опір коченню і рейтинг «В» за зчеплення з мокрою дорогою.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *